Tuesday, May 19, 2009

Anak2 aku n anak2 saudara aku...

Pada 16 Mei 2009, jam 8.00 malam telah diadakan kenduri arwah abah aku, Hj Ali Bin Hj Arshad di Pontian, Johor. Sumer adik beradik aku balik kecuali Ngah, Utih n Nasir ajer yg tak balik. Mungkin Utih ada hal kottt n Nasir pulak tu jauh. Dia di Qatar sekrg nie... Ngah pulak.... mungkin dia juga ada hal lainnn....

Punya la meriah bila anak2 aku jumpa sepupu sepapat dia. Maklum laaaa... dia org nie bkn nyer selalu jumpa. Seblm nie pun, dia org kalo jumpa pun setahun sekali time Hari Raya Aidilfitri. Kadg2 pun tak jumpa sebb setiap thn, selepas hari raya ke 3 aku akan ke rumah org tua aku.

Nie la antara gambo anak2 aku n anak2 saudara aku yg sempat aku snapkn. Gambo masa kenduri takde sebb tak berkesempatan nak ambil. Biasa laaaa sibuk di dapur n borak2 ngan ipar duai... heheheheee...

Yang pakai baju melayu itam tu, Epol (anak adik lelaki aku). Umor 7 tahun. Dah macam Tok Penghulu pulakkk.... heheheheee...

Tgh nieeee.... sian baby diheret ke sana ke sini. Dah macam anak patung dibuatnya. Maklum laaaa... anak aku yg paling kecik. Nasib la babyyyyy....


Nie Kak Uyen ngan Umairah (anak kakak aku). Mereka nie sebaya, 4 tahun.



Tak lupa jugak untuk arwah abah, semoga Allah tempatkan abah dikalangan org2 yang beriman. Kami semua rindu pada abah. Rindu untuk makan bersama ngan abah, rindu untuk berbual ngan abah, rindu nak dengar leteran abah dan rindu nak peluk abah.


Abah, iza rindu pada abah. 2 minggu lepas, iza terdengar2 suara abah mengejutkan iza supaya sembahyang Suboh. Semuga dikemudian hari nanti, kita akan berjumpa semula. Insyaallahhhh...


"pada waktu aku menaip ayat2 diatas, dengan serta merta berlinangan air mata nie. Terlalu pilu rasanya..... tak terdaya aku tuk menahannya..."


Al-Fatihah.....

6 comments:

nazmin said...

Memang best kalau ade majlis ape2, budak2 tu boleh jumpe sepupu papat diorang. meriah lah kan. Nanti buat lah family day pulak utk semua adik beradik :)

insyaALLAH tahun depan bertambah lah anak saudara Kak Ngah,,,aminnn..

Opie said...

sabo la diana...semoga roh2 ahli keluarga kite sume ditempatkan di kalangan org yg beriman...amin

Mutiara Kasih - Iza Aziz said...

family day ok gakkk.... camner ngan collection tuk tiap2 bulan???? setuju tak???

Mutiara Kasih - Iza Aziz said...

thanks opie... aku pun selalu doa agar roh abah aku aman damai di alam yg kekal tuuuu.... amin

Geo said...
This comment has been removed by the author.
nazmin said...

setuju....blan 6 ni kite start k. Kak Ngah pegang duit la....bape sebulan? Ikut kemampuan la k..hehe