6 jenis biskut raya:
1. Nastar keju
2. Flossy Cookies
3. Brownies Cookies
4. Florentine Cup
5. Lidah Kucing Perisa Cheese
6. Kenari Cookies
Kenari Cookies... Tiga kali bakar biskut nie. Mula2 bakar doh. Kemudian sapukan jem strawberi dan bakar lagik. Akhir sekali, sapukan mering dan letakkan kepingan badam dan bakar lagik. Adoiiii..... byknyer step. Rasa tak sanggup nk buat laaaa.... Kalo makan ajer, leh laaaa... :)
Lupa namanya... biskut nie senang sikit. Bila dimakan, rasa rangup ajerr. Buat pun cepat n mudah. Bdk2 suka la sebab ada coklat di atasnya.
Florentine Cup... kena pakai mold tuk kuih tart. Rasanya sedap. Inti di dalamnya lagi la sedap sebab inti tu campuran kismis, badam, ceri merah n hijau, cornflakes, madu n susu segar. Yang lecehnya, kena buat kulitnya dulu...
Nastar Keju... nastar nie bahasa Indonesia yg bermaksud tart. Biskut nie kena gentel2 bulat dan di dlmnya dimasukkan inti jem nanas. Rasanya mcm kuih tart. Sedap gakkk...
Brownies Cookies... Biskut nie 2 kali bakar. Sekali bakar, jadi brownies. Kemudian dipotong2 kecil dan bakar lagi. Maka, jadilah biskut brownies. Sangat rangup....
Biskut Lidah Kucing Perisa Cheese.... Sedap sangat. Nak buatnya pun cepat. Tapi kena lah ada mold nie... Kalo takde mold nie, tak jadilah cam lidah kucing. Aku tgk takde rupa lidah kucing punnn...
Sebelum dibakar dan sesudah dibakar....
Flossy Cookies... mudah nak buat tapi kena ada skill tuk pancit memancit nie. Lepas pancit, sapukan kuning telur dan lekatkan chicken floss di atasnya. Leceh gak nak membuatnya....
No comments:
Post a Comment